W dniach 23-27 września 2019 uczniowie klas I Technikum udali się na obóz naukowy w Kalsku. Grupa uczęszczająca do Technikum żywienia i usług gastronomicznych poszerzała swą wiedzę i umiejętności z zakresu „Analizy i wytwarzania żywności”, a uczniowie kształcący się na Technika architektury krajobrazu oraz Technika rolnika wzięli udział w wykładach i zajęciach praktycznych z zakresu „Praktyczne i nowoczesne metody w ogrodnictwie”. Nasi uczniowie mieli możliwość połączyć naukę z przyjemnością, gdyż potrawy przygotowane przez uczniów w pracowni gastronomicznej podczas zajęć praktycznych były następnie z chęcią konsumowane przez wszystkich uczestników. Dodatkowo, uczniowie wzięli udział m.in. w wieczorze filmowym, pokazie eksperymentów chemicznych, zwiedzaniu skansenu w Ochli koło Zielonej Góry, a także mieli okazję udać się do kina i na kręgle. Mamy nadzieję, że zdobyta wiedza i umiejętności zostaną w przyszłości wykorzystane w pracy w zawodzie.