W dniach 02-03.10.2015 r. młodzież naszej szkoły uczestniczyła w imprezie „Rolnictwo ekologiczne i produkty rolne wysokiej jakości przyszłością polskiej wsi” , która odbyła się w zaprzyjaźnionej szkole w Jabłoniu w woj. lubelskim. Uczniowie 45-ciu szkół rolniczych prezentowali tradycyjne potrawy swojego regionu oraz swoje szkoły. Potrawy degustowali przedstawiciele Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz zaproszeni goście. Wykonany przez naszych uczniów Strudel – produkt wpisany na listę produktów tradycyjnych województwa lubuskiego, smakował wymienicie.
Składamy podziękowania sponsorom, którzy wzbogacili stoisko szkoły o produkty regionalne produkowane przez ich przedsiębiorstwa:
- Jolanta Szron (Solniki) – Naturalne soki
- Czesław Towpik (Mycielin) – Olej lniany
- Marcin Wojnowski (Siedlisko) – Ser kozi zamkowy
- Miros?aw Motyka (Wrzesiny) – Kiełbasa Żarska, Salceson
- Piekarnia Bukowina Bobrzańska – Chleb Bukowiński